Hot stone massage

andresr08137Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius (vandaar de naam). De ‘warmte en druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht daarom spanningen en geeft je een energiek gevoel.

Voor de massage worden zeer gladde, afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor houden de stenen warmte erg lang vast.

Warmte en ontspanning
De stenen worden langdurig ondergedompeld in een warmwaterbad en allereerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd. Dit is meestal de rug. Dit geeft een aangename indringende warmte en gevoel van ontspanning. Door hun gewicht geven deze stenen een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de stenen merk je dit. Na de plaatsing van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met warme olie én de warme stenen.

De Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgifting. De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage nog dieper in op het spierweefsel. Dit is zeer effectief. Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, en voert afvalstoffen af. Dit is een weldaad voor u en uw lichaam die u nog lang zal heugen.

Advertenties